loading.gif
mobile-banner-bg

EYÜP’ÜN ÖRNEK PROJESİ YEŞİL BİNA’DA SERTİFİKA TÖRENİ..

...
21 Mart 2014 - Cuma

Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği örnek projesi “YEŞİL BİNA” meyvelerini vermeye başladı.

EYÜP’ÜN ÖRNEK PROJESİ YEŞİL BİNA’DA SERTİFİKA TÖRENİ

 

Sadece Kendi Enerjisini Değil, Yanındaki Alibeyköy Spor Kompleksi’nin Enerjisini de Üretiyor… Burada Mimarlara, Mühendislere “Sürdürülebilir, Yenilenebilir Enerji” Eğitimi, Seminerleri Veriliyor… Üniversite Öğrencileri de Burada Eğitim Alıyor… Nisan’da Liselere Eğitimler Başlayacak…

 

 

 

Eyüp Belediyesi’nin İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği örnek projesi “YEŞİL BİNA” meyvelerini vermeye başladı.

 

Eyüp Belediyesi’nin “sürdürelebilir çevre için farkındalık yaratmak ve yenilebilir enerjiyi teşvik etmek” için başlattığı “Yeşil Bina” ve “Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması” Projesi’ne katılan, buradaki seminer ve eğitime katılanlara sertifikaları, bugün (21 Mart Cuma) Osmanlı Parkı içerisindeki Yeşil Bina’nın bahçesinde verildi.  

 

Eyüp Belediye Başkanımız İsmail Kavuncu ve Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayımz Remzi Aydın’ın katıldığı sertifika töreninde ders veren öğretim üyelerine plaket, seminere katılan mimar, mühendis ve üniversite öğrencilerine ise sertifakaları verildi. Eyüp Belediye Başkanımız İsmail Kavuncu, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen Yeşil Bina’da sadece Eyüp Belediyesi’nde çalışan değil, ilçe belediyelerinde, kamu ve özel kuruluşlarda görev yapan mimar ve mühendislerin de seminerlere katıldığını belirterek, “Buraya Nisan ayından itibaren lise ve ilköğretim öğrencilerimiz de gelerek çevre ve yenilenebilir enerji seminerlerine katılacaklar. Şu anda küçük bir proje olmakla birlikte getirisi çok büyük, ayrıca benden sonra görevi devralacak belediye başkanlarının bu güzel projeyi daha da yaygınlaştırarak sürdüreceğine inanıyorum. Yeşil Bina, sadece kendi enerjisini kendisi üretmiyor, yanındaki Alibeyköy Spor Kompleksi’nin enerji ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. ” dedi.

 

Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayımız Remzi Aydın da, yenilenebilir enerji, güneş enerjisinin önemine değinerek şunları söyledi: “Artık dünyada özellikle Avrupa’da ve Amerika’da güneş enerjisi sadece evlerde ve diğer yapılarda kullanılmakla kalmayıp depolanıp satışı bile yapılıyor. Bu prototip proje çok önemli. Büyük projeler hep böyle prototip projelerden çıkmıştır. Ülkemizde de güneş evler Diyarbakır’da, Bursa’da ve Antalya’da vardı. İstanbul’da da değerli Belediye Başkanımız İsmail Kavuncu bu işin öncülüğünü yaptı. Çok güzel proje, daha da çok yaygınlaşmasını ülkemizde arzu ediyorum, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”

 

Eyüp Belediye Başkanımız İsmail Kavuncu, Yeşil Bina’da verilen seminerlerde ders veren Prof. Dr. Olcay Kıncay’a, Remzi Aydın da Doç. Dr. Zehra Yumurtacı’ya emeklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Ayrıca Yeşil Bina’da eğitim alan mimar ve mühendislere de başarı sertifikaları dağıtıldı. Tören sonrası davetliler Yeşil Bina’yı gezerek Projenin Koordinatörü Mimar Sümeyra Esen’den bilgi aldılar.

 

Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri içinde bulunan ve enerjisini doğadan alan “Yeşil Bina”da, Eyüplülere sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda seminerler veriliyor. Eyüp ve İstanbul’un diğer ilçelerinde görev yapan mimar ve mühendislerin yanısıra üniversite öğrencilerinin de katıldığı seminerlere, nisan ayından itibaren Eyüp’teki ilköğretim ve liselerde okuyan öğrenciler de dahil olacak. Öğrenciler, Yeşil Bina’ya gelerek burada çevre duyarlığı konusunda verilen seminerleri  takip edecekler. Ayrıca yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını teşvik etmek isteyen Eyüp Belediyesi, “Yeşil Bina Sertifikası” alan binalara imar desteği de veriyor.

 

İstanbul Kalkınma Ajası’nın desteği ve Eyüp Belediyesi liderliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında kendi enerjisini üretmeye başlayan Yeşil Bina, kendi ihtiyacının yanısıra Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri’nin içindeki Alibeyköy Spor Kompleksi’nin enerji ihtiyacının bir kısmını da karşılıyor. Güneş panelleri ve bahçesindeki rüzgar türbünleriyle enerji üreten, kendini besleyebilen ışıklandırma sistemiyle enerji tüketimini minimum seviyeye indiren Yeşil Bina, yalıtımlı cepheleriyle de enerji israfının önüne geçiyor.